Nationale Kraanwaterdag 2023
  

Beste leerkracht,

Op woensdag 25 september 2024 is het alweer de 5e editie van Nationale Kraanwaterdag! 🚰 Breng jij samen met alle Nederlandse drinkwaterbedrijven kraanwater onder de aandacht op jouw school, bso of kinderopvang? Op Nationale Kraanwaterdag willen we iedereen aanmoedigen om meer water te drinken én slimmer en bewuster met water om te gaan. Start het nieuwe schooljaar ook gezond en duurzaam en doe mee met dit leuke evenement. Aanmelden is eenvoudig én gratis! Wil je ook de Kraanwaterdagposters ontvangen, meld je dan vóór 11 september aan.

 
   
  knop aanmelden  
  knop aanmelden  
 
  proefje  
 
   

EDUCATIEVE MATERIALEN

Op Nationale Kraanwaterdag vragen we aandacht voor het drinken van kraanwater op scholen, bso’s en kinderdagverblijven. Op deze dag leren kinderen van groep 1 t/m 8 ook waarom en hoe ze slimmer met kraanwater kunnen omgaan zodat ze alleen gebruiken wat ze nodig hebben.


Uit onderzoek vorig jaar bleek dat veel scholen en bso’s meedoen enerzijds om kinderen en ouders bewuster te maken van de gezonde keuze die kraanwater biedt en anderzijds om kinderen te leren bewuster en slimmer om te gaan met hun watergebruik.


Deelnemers ontvangen gratis educatief materiaal voor groep 1-3, groep 4-6 en groep 7-8, waaronder een video over slimmer omgaan met water, een interactieve digitale Kraanwaterdagquiz, waterwerkbladen, doe-opdrachten, proefjes met instructievlogs en een leuke poster voor in de klas. Benieuwd hoe kinderen vorig jaar door het hele land Nationale Kraanwaterdag beleefden? Kijk dan op kraanwaterdag.nl/terugblik2023!


   
 
 
  klas  
 
   

GASTLES WATEREXPERT

Scholen en bso’s die dat willen kunnen zich bij aanmelding opgeven voor een gastles van een échte waterexpert. Onder alle deelnemende scholen en bso’s verloten we zoveel mogelijk gastlessen. De winnaars worden rond 12 september per mail of telefonisch geïnformeerd.

   
 
 
   
   

MEEDOEN IS GRATIS

Meld jouw groep(en) gratis aan voor Nationale Kraanwaterdag. Wil je ook de Kraanwaterdagposters ontvangen, doe dit dan vóór woensdag 11 september. En vergeet niet om een vinkje in het formulier te zetten, want dit jaar zijn de gratis Kraanwaterdagposters optioneel. Na aanmelding ontvang je een link naar de educatieve materialen, zodat je in een handomdraai een spetterende Kraanwaterdagles kunt geven.

Poster    
   
   
 
   

Nationale Kraanwaterdag is een initiatief van alle Nederlandse drinkwaterbedrijven en wordt ondersteund door Eco-Schools, Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO), Gezonde School, Gezonde Kinderopvang, JOGG, Jong Leren Eten, Ons Water, Voedingscentrum, Voedseleducatieplatform en Watereducatie.nl.

   
Partners
© 2024 Nationale Kraanwaterdag