Certificaat Kraanwaterproof

Wil je actief uitdragen dat er op jullie school of bso op één of meer vaste dagen in de week alleen kraanwater wordt gedronken, dan kun je hiervoor ook het certificaat Kraanwaterproof gebruiken. Hiermee laat je zien dat jullie kraanwaterbeleid belangrijk vinden. Vul het certificaat Kraanwaterproof in en download de afbeeldingen die je kunt delen op jullie website, ouderplatform of social media.

Communicatiemiddelen

Vertel de kinderen enkele dagen van tevoren dat jullie meedoen aan Nationale Kraanwaterdag en op deze dag alleen kraanwater drinken. Laat dit ook weten aan ouders. Gebruik hiervoor de voorbeeldteksten en Kraanwaterdag-afbeeldingen.

Wil je ouders informeren dat de kinderen ook ná Kraanwaterdag op één of meer vaste dagen in de week alleen kraanwater drinken, dan vind je hiervoor ook tekstvoorbeelden.

VOORBEELDTEKSTEN  KRAANWATERDAG-AFBEELDINGEN

Kraanwaterdagposter

Om na Nationale Kraanwaterdag het drinken van kraanwater op één of meer vaste dagen in de week aan te moedigen kun je ook gebruik maken van de Kraanwaterdagposter. Met deze poster, die je zichtbaar voor ouders en kinderen ophangt in de klas, laat je zien op welke dag(en) de kinderen alleen maar kraanwater drinken en geen gezoete (zuivel)drankjes.

DOWNLOAD KRAANWATERDAGPOSTER

 

Video voor ouders/verzorgers: Kraanwater met liefde

In deze video zie je hoe de Healthy Sisters snel en makkelijk feestelijke kraanwaterrecepten maken. Deel de video met ouders en verzorgers om ze te inspireren om hun kind(eren) vaker kraanwater mee naar school te geven. De kraanwaterrecepten met fruit, groente en kruiden zijn superlekker. En zo maak je in een handomdraai een bidon vol vol liefde!

* Verplichte velden.

Verstuur

 

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy verklaring.

Nationale Kraanwaterdag is een gezamenlijk initiatief van alle drinkwaterbedrijven in Nederland.

Partners